Maak het Maaklab mogelijk!

Still to go

from €20.000 (83%)

Het Maaklab Hillevliet
Het Maaklab is een plek waar kinderen hun creativiteit, makersskills en technologie kunnen ontdekken. In een lab horen natuurlijk apparatuur, gereedschap en instrumenten. Help jij om het Maaklab mogelijk te maken?


Maak het zelf!

Mensen zijn van nature makers. 
Maar daar zijn we wat van losgeraakt; we zijn consumenten geworden in plaats van makers. Wat kapot is repareren we niet, maar we vervangen het. In het Maaklab onderzoeken kinderen en jongeren hoe de dingen in elkaar steken en gaan ze zelf ontwerpen en maken. Dat doen ze onder de creatieve begeleiding van kunstenaars.

Jij kunt ons helpen! 
Om de nieuwsgierigheid van de leerlingen te prikkelen, ze in staat te stellen te maken en technologie, kunst en wetenschap samen te brengen in één ruimte, willen we deze ruimte zo goed mogelijk inrichten met professionele apparatuur. Denk aan microscopen, 3D printers, gereedschap en computers om te ontwerpen. Dit is de droom die wij, samen met jou, voor de kinderen op Rotterdam Zuid willen waarmaken.


Waarom is het Maaklab nodig? 

We leven in een tijd waarin veel gebeurt. Van klimaatcrisis en Corona tot ingrijpende veranderingen op de arbeidsmarkt. In het Lab kunnen we kinderen enthousiasmeren voor wetenschap en techniek en ze uitnodigen hun wereld kritisch te bevragen en te ervaren dat je zelf een stem hebt in het verhaal van jouw stad. 


Waar komt jouw gift terecht? 

Jouw donatie zal direct gaan naar de investering in professionele apparatuur voor het Lab. Zo draag je bij aan het makerschap en de toekomst van de jonge generatie op Zuid. 


Achtergrond Maaklab Hillevliet
Het Maaklab is een initiatief van SKVR. In een voormalige jaren’30 technische school wordt 
De Hillevliet gerealiseerd in de wijk Hillesluis. Een gebouw met ruimte voor initiatief. Waar een bonte mix van pioniers en de gevestigde orde (SKVR, Boijmans van Beuningen, Humanitas, EMI) elkaar inspireert en gezamenlijk een bijdrage leveren aan de uitdagingen van de stad. Kortom er zal een inspirerende kruisbestuiving plaatsvinden op Zuid, waar het Maaklab een groot onderdeel van zal zijn. 

Sluit je aan bij deze beweging en doneer!

Choose an amount
€10 Donate Adopteer een hamer - En volg een jaar lang zijn avonturen in het Lab! 63 donors €30 Donate Maak een klooimiddag mogelijk voor een ander - Met jouw donatie maak je een ‘klooimiddag’ voor een kind of jongere uit Hillesluis mogelijk. Dank daarvoor! 21 donors €50 Donate Jij bent bij de opening van het Maaklab - Je ontvangt een exclusieve uitnodiging voor twee personen voor de opening van het Lab (voorjaar 2022). 21 donors 19 available €75 Donate Ga zelf aan de slag - Je ontvangt een doe het zelf verrassingspakketje mét instructiefilmpjes, zo kun je ook zelf aan de slag. 4 donors 96 available €100 Donate Kom kijken en doe mee zodra het Maaklab open is!  - Je ontvangt een uitnodiging voor een korte workshop in het Maaklab voor twee personen. De workshop vindt plaats in voorjaar 2022. 10 donors €100 Donate Kom kijken en doe mee op 28 november! - Jij ontvangt een uitnodiging voor een preview in het Maaklab en een korte workshop door Walther Eichler voor twee personen. Het vindt plaats op 28 november 2021, om 13:00 of 15:00 uur. We nemen contact met je op over jouw voorkeur qua tijd! 5 donors No longer available €150 Donate Recommended Krassen in het tafelblad - Kom je eigen naam in het (werk)tafelblad krassen en claim je eeuwige roem. 5 donors 10 available €500 Donate Jij maakt de inrichting mogelijk - Adopteer een deel van de inventaris (en volg een jaar lang de avonturen in het Lab). 4 donors Other Amount Other  - I want to choose my own amount
View all

Deel onze campagne op Giving Tuesday

30-11-2021 | 11:38 Vandaag is het Giving Tuesday, de dag waarop geven, in plaats van kopen, centraal staat. De ideale dag om jouw vrienden, familie of je baas uit te nodigen om het Maaklab mede mogelijk te maken. Op facebook hebben we hiervoor een evenement aangemaakt dat je kunt delen: https://www.facebook.com/events/413341587162824/?ref=newsfeed En door jezelf op aanwezig te zetten laat je zien dat jij al een van de donateurs bent. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen manier kiezen om de campagne in jouwnetwerk te delen. Laten we de samen de cirkel groter maken vandaag!
Read more