Maak het Maaklab mogelijk!

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
Streefbedrag behaald
van totaal € 20.000 (104%)

Het Maaklab Hillevliet
Het Maaklab is een plek waar kinderen hun creativiteit, makersskills en technologie kunnen ontdekken. In een lab horen natuurlijk apparatuur, gereedschap en instrumenten. Help jij om het Maaklab mogelijk te maken?


Maak het zelf!

Mensen zijn van nature makers. 
Maar daar zijn we wat van losgeraakt; we zijn consumenten geworden in plaats van makers. Wat kapot is repareren we niet, maar we vervangen het. In het Maaklab onderzoeken kinderen en jongeren hoe de dingen in elkaar steken en gaan ze zelf ontwerpen en maken. Dat doen ze onder de creatieve begeleiding van kunstenaars.

Jij kunt ons helpen! 
Om de nieuwsgierigheid van de leerlingen te prikkelen, ze in staat te stellen te maken en technologie, kunst en wetenschap samen te brengen in één ruimte, willen we deze ruimte zo goed mogelijk inrichten met professionele apparatuur. Denk aan microscopen, 3D printers, gereedschap en computers om te ontwerpen. Dit is de droom die wij, samen met jou, voor de kinderen op Rotterdam Zuid willen waarmaken.


Waarom is het Maaklab nodig? 

We leven in een tijd waarin veel gebeurt. Van klimaatcrisis en Corona tot ingrijpende veranderingen op de arbeidsmarkt. In het Lab kunnen we kinderen enthousiasmeren voor wetenschap en techniek en ze uitnodigen hun wereld kritisch te bevragen en te ervaren dat je zelf een stem hebt in het verhaal van jouw stad. 


Waar komt jouw gift terecht? 

Jouw donatie zal direct gaan naar de investering in professionele apparatuur voor het Lab. Zo draag je bij aan het makerschap en de toekomst van de jonge generatie op Zuid. 


Achtergrond Maaklab Hillevliet
Het Maaklab is een initiatief van SKVR. In een voormalige jaren’30 technische school wordt 
De Hillevliet gerealiseerd in de wijk Hillesluis. Een gebouw met ruimte voor initiatief. Waar een bonte mix van pioniers en de gevestigde orde (SKVR, Boijmans van Beuningen, Humanitas, EMI) elkaar inspireert en gezamenlijk een bijdrage leveren aan de uitdagingen van de stad. Kortom er zal een inspirerende kruisbestuiving plaatsvinden op Zuid, waar het Maaklab een groot onderdeel van zal zijn. 

Sluit je aan bij deze beweging en doneer!

€ 10 Doneren Adopteer een hamer - En volg een jaar lang zijn avonturen in het Lab! 75 donateurs € 30 Doneren Maak een klooimiddag mogelijk voor een ander - Met jouw donatie maak je een ‘klooimiddag’ voor een kind of jongere uit Hillesluis mogelijk. Dank daarvoor! 27 donateurs € 50 Doneren Jij bent bij de opening van het Maaklab - Je ontvangt een exclusieve uitnodiging voor twee personen voor de opening van het Lab (voorjaar 2022). 22 donateurs Niet meer beschikbaar € 75 Doneren Ga zelf aan de slag - Je ontvangt een doe het zelf verrassingspakketje mét instructiefilmpjes, zo kun je ook zelf aan de slag. 5 donateurs Niet meer beschikbaar € 100 Doneren Kom kijken en doe mee zodra het Maaklab open is!  - Je ontvangt een uitnodiging voor een korte workshop in het Maaklab voor twee personen. De workshop vindt plaats in voorjaar 2022. 11 donateurs € 100 Doneren Kom kijken en doe mee op 28 november! - Jij ontvangt een uitnodiging voor een preview in het Maaklab en een korte workshop door Walther Eichler voor twee personen. Het vindt plaats op 28 november 2021, om 13:00 of 15:00 uur. We nemen contact met je op over jouw voorkeur qua tijd! 5 donateurs Niet meer beschikbaar € 150 Doneren Aanrader Krassen in het tafelblad - Kom je eigen naam in het (werk)tafelblad krassen en claim je eeuwige roem. 5 donateurs Niet meer beschikbaar € 500 Doneren Jij maakt de inrichting mogelijk - Adopteer een deel van de inventaris (en volg een jaar lang de avonturen in het Lab). 8 donateurs
Bekijk alle

We hebben het gehaald!

11-12-2021 | 10:50 Wat geweldig! Met nog een lang weekend voor ons zijn we gisteren al door de 100% geknald. Dank aan alle donateurs die ervoor hebben gezorgd dat het Maaklab in Hillesluis er nu echt gaat komen. Met alle donaties die nu nog binnenkomen kunnen we het Lab nog toffer maken. We barsten van de ideeen dus dat geld krijgt zeker een goede bestemming. 
Lees meer